ua en ru

У.Чавес зупинив дію акту про економію електроенергії у Венесуелі

Президент Венесуели Уго Чавес зупинив дію свого акту про обмеження використання електроенергії у Венесуелі. "План по економії енергії перестає діяти на території всієї Венесуели", - заявив сам Президент місцевому телебаченню, передає РБК з посиланням на радіостанцію Europe1.
У лютому 2010 р. У.Чавес оголосив про початок так званого надзвичайного енергетичного стану. Згідно цьому документу, фізичні особи, що допустили перевитрату електроенергії, були вимушені платити за електрику за подвійним тарифом. А підприємствам, які не понизять споживання електроенергії мінімум на 20%, загрожувало закриття.
Для бережливих громадян, що витрачають енергію менше норми, плата за користування електрикою могла бути знижена в півтора рази.
Торік у Венесуелі практично не було дощів. В результаті рівень води у водосховищі ГЕС "Гурі", що виробляє майже три чверті всієї електроенергії в країні, знизився на 10 метрів. Відповідно, впало і вироблення електрики.
Повідомляється, що нинішнє скасування "надзвичайного енергетичного стану" пов'язано з тим, що рівень води у водосховищі ГЕС "Гурі" нормалізувався. Крім того, скасування плану з обмеження споживання електроенергії пов"язано і із стартуючим Чемпіонатом світу з футболу в ПАР. Цей вид спорту дуже популярний у Венесуелі, - більшість її мешканців напевно дивитимуться телетрансляції.