ua en ru

У.Чавес звернувся до Інтерполу з проханням видати міжнародний ордер на арешт свого головного критика

Президент Венесуели Уго Чавес звернувся до Інтерполу з проханням видати ордер на міжнародний арешт свого ярого критика Гільєрмо Зулоагі - власника єдиного опозиційного телеканалу країни Globovision. При цьому, як сказав У.Чавес, необхідність арешту Г.Зулоагі ніяк не пов'язана з його професійною діяльністю, передає РБК з посиланням на Associated Press.

"Телеканал тут до чого, але звідки у нього стільки автомобілів, не знаю точно, скільки їх. У нього удома цілий автопарк", - заявив венесуельський лідер в ефірі державного телебачення. "Покажи своє обличчя, боягуз" - призвав У.Чавес власника Globovision, якого зараз розшукує венесуельська влада.

Нагадаємо, минулого тижня влада Венесуели видала ордер на арешт власника останнього опозиційного телеканалу Globovision з явною антипрезидентською спрямованістю. Представники спецслужб прибули в будинок Г.Зулоаги, щоб заарештувати його і одного з його синів, проте на місці їх не виявили. За рішенням суду вони підлягають арешту по звинуваченню в лихварстві і змові. Як затверджується в судових документах, Г.Зулоаги належить 24 спортивних автомобіля Toyota, придбаних незаконним шляхом. Власник Globovision заперечує всі звинувачення в свою адресу, заявляючи, що всі вони сфарбриковані, щоб залякати його.