ua en ru

Twitter збирається провести серію поглинань перед виходом на біржу

Сервіс мікроблогів Twitter планує провести серію поглинань перед виходом на біржу. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Сервіс мікроблогів Twitter планує провести серію поглинань перед виходом на біржу. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

За словами Пані Гейлор, яка в травні зайняла посаду директора з корпоративного розвитку, в найближчому майбутньому компанія посилить свій дослідницький напрямок, скуповуючи цікаві компанії.

Раніше Гейлор займалася підготовкою і проведенням операцій для Google, Amazon і Oracle. Зараз Twitter шукає чотирьох менеджерів з корпоративного розвитку, які допоможуть їй з пошуком відповідних компаній в сфері мобільних додатків і медіа.

В жовтні 2013 р. Twitter отримала доступ до кредитної лінії в розмірі 1 млрд дол., яка, напевно, буде використовуватися на цих цілей. Місяцем раніше компанія придбала біржу з обміну рекламою на мобільних пристроях MoPub за 300 млн дол. Тепер у компанії з'явилася можливість показувати суворо таргетовані послання на інших сайтах, використовуючи інформацію, зібрану на основній площадці.

За підсумками минулого кварталу, витрати на дослідження і розробки увеличилсь на 155% г/г до 200 млн дол. завдяки зростанню витрат на придбання релевантних стартапів.

За підрахунками агентства PrivCo, Twitter займає четверте місце за кількістю угод злиттів і поглинань серед американських технологічних компаній, поступаючись тільки Facebook, Google і Groupon. У 2012 р. було проведено 10 таких операцій, а в цьому - вже 9.