ua en ru

Туреччина дозволила німецьким депутатам відвідати базу НАТО

Туреччина дозволила німецьким депутатам відвідати базу НАТО Фото: президент Турції Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/mevlutcavusoglu07)

Сім депутатів відвідають базу "Конья" 17 липня

Турецька Республіка дозволила депутатам Федеративної республіки Німеччина відвідати базу Північноатлантичного Альянсу (НАТО) "Конья". Про це повідомляє DW, посилаючись на інформацію від прес-служби Бундестагу.

"Депутатам німецького парламенту дозволили відвідати військову базу НАТО "Конья" в Туреччині", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, 7 депутатів відвідають базу 17 липня 2017 року, щоб оцінити умови участі військових в Німеччині розвідувальних польотах над Сирією. Візит очолить голова комітету з питань оборони Бундестагу Вольфганг Гелльмих.

Так, на базі "Конья" дислокуються від 20 до 30 військових Бундесверу, які є членами екіпажів літаків НАТО з комплексом радіолокаційного виявлення і наведення AWACS.

Туреччина раніше заборонила групі німецьких депутатів відвідати турецьку авіабазу "Інджирлік", де розміщується основна група військових Бундесверу, які беруть участь в операції міжнародної коаліції проти терористичної операції "Ісламської держави".

Зазначимо, що через це, а також через розбіжності з цілого ряду політичних питань і питань безпеки, включаючи тюремне ув'язнення німецько-турецького журналіста, турецько-німецькі відносини значно погіршилися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутати Європейського парламенту закликали Єврокомісію та національні уряди ЄС призупинити переговори про вступ Туреччини в ЄС.