ua en ru

Туреччина відклала переговори з "Турецькому потоку" через суперечки про ціну на газ

Туреччина відклала переговори з "Турецькому потоку" через суперечки про ціну на газ Фото: будівництво газопроводу

Туреччина хоче підписати угоду про знижку на газ в 10,25%

Туреччина відклала переговори з Росією щодо будівництва газопроводу "Турецький потік" з-за того, що сторонам не вдалося досягти угоди про знижку на газ, передає Reuters.

Анкара отримала від РФ знижки в 10,25% на 28-30 млрд куб. м газу, яка повинна була вступити в силу в січні 2015 р. Однак угода про надання цієї знижки досі не було підписано.

"Росія хоче, щоб Туреччина сказала "так" на ряд питань, які є занадто складними, щоб бути частиною переговорів з "Турецькому потоку". Це неможливо. Для Туреччини, підписання 10-відсоткової знижки, яка вже надана, є ключовим моментом, і ми знаходимо, що це право Туреччини", - сказало джерело агентства.

Зокрема, як пояснила турецька сторона, один із пунктів, який їх не влаштовує, це вимога РФ про будівництво відразу чотирьох гілок "Турецького потоку". У Туреччині згодні на будівництво тільки однієї нитки газопроводу.

У "Газпромі" від коментарів з цього приводу відмовилися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія надіслала Туреччині проект міжурядової угоди по першій нитці "Турецького потоку", за іншими нитками буде окремий документ.