ua en ru

У Туреччині заявили, що продовжать відстоювати права кримських татар

У Туреччині заявили, що продовжать відстоювати права кримських татар Фото: Туреччина продовжить підтримувати кримських татар (aa.com.tr)

Заступник глави турецького МЗС наголосив, що єдина та незалежна Україна потрібна всьому регіону

Туреччина виступає на захист норм міжнародного права і продовжить відстоювати права всіх жителів Криму і зокрема кримських татар на тлі незаконної окупації Росією території України. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Туреччини Ахмет Йилдиз, виступаючи на конференції з питань реформ в Україні в Лондоні, передає Anadolu.

"Щодо Криму, ми залишатимемося на боці міжнародного права і виступатимемо за права всіх кримчан і зокрема кримських татар", - сказав він.

Крім того Йилдиз підкреслив, що Туреччина твердо переконана в тому, що "добре реформована, єдина і незалежна Україна, яка зберігає свою територіальну цілісність, в тому числі і Крим, потрібна всьому регіону".

Він також відзначив досягнення України з 2014 року і повідомив, що Туреччина і надалі продовжуватиме підтримувати Україну, "включаючи стратегічний план, представлений прем'єр-міністром Гройсманом".

"Ця підтримка, серед іншого, також включатиме певні кредитні лінії, гуманітарну допомогу, а передусім - турецькі інвестиції в приватний сектор", - додав представник Туреччини.

Нагадаємо, Комітет з політичних питань і безпеки парламентської асамблеї ОБСЄ підготував для розгляду резолюцію із закликом про деокупацію Криму і Донбасу.