ua en ru

У Туреччині затримано шестеро бойовиків ІД, які планували теракт проти опозиції

У Туреччині затримано шестеро бойовиків ІД, які планували теракт проти опозиції Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

Співробітники поліції затримали терористів завдяки отриманим розвідданим

У Туреччині правоохоронці затримали шестеро бойовиків терористичної організації "Ісламська держава", які планували теракт проти опозиції. Про це повідомляє місцеве видання Hurriet.

Так, сили безпеки Туреччини запобігли теракту ІД, в ході якого бойовики планували атакувати "Марш справедливості", організований головною опозиційною Народно-республіканською партією (НРП).

За даними видання, співробітники поліцейського управління провінції Кайсері затримали у вівторок шістьох терористів. Вийти на їхній слід вдалося завдяки отриманим розвідданим. Було встановлено, що двоє з екстремістів взяли в оренду мінівен, який збиралися використовувати для теракту.

За інформацією губернатора провінції Сулеймана Камчи, "терористи планували влаштувати провокацію, розвісивши прапори урядової Партії справедливості і розвитку на мікроавтобус".

Відзначимо, лідер НРП Кемаль Киличдароглу разом зі своїми прихильниками 15 червня вирушив пішки з Анкари до Стамбулу на знак протесту проти арешту однопартійця Еніса Бербероглу.

Нагадаємо, Сполучені штати Америки підтримують Туреччину в боротьбі з терористичними організаціями Робоча партія Курдистану (РПК) та "Ісламська держава".