ua en ru

У Туреччині відбулися тисячні протести проти результатів референдуму

У Туреччині відбулися тисячні протести проти результатів референдуму Фото: протести в Туреччині

Демонстранти засудили результати референдуму, який розширив повноваження президента

В Стамбулі, Анкарі, Ізмірі та інших містах Туреччини пройшли демонстрації 17 квітня, які виражають протест проти результатів референдуму, що розширює повноваження президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Близько 1 тис. демонстрантів зібралися в районі Бешикташ в європейській частині Стамбула, потім на азіатській стороні зібралося близько 2 тис. протестувальників. Протести з меншою кількістю учасників пройшли також в Анкарі, Ізмірі та інших містах", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією журналістів, 13 осіб були затримані в акції протесту в середземноморському місті Анталія. ЦВК Туреччини ввечері, 16 квітня, заявила, що 51,3 % учасників референдуму підтримали пропоновані 18 конституційних поправок і змін, які дозволять Ердогану залишатися при владі до 2029 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган жорстко відреагував на критику міжнародних спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі у зв'язку з ходом голосування на референдумі.