ua en ru

У Туреччині за тиждень в ході рейдів поліції затримали понад 1800 осіб

У Туреччині за тиждень в ході рейдів поліції затримали понад 1800 осіб Фото: поліція Туреччини

Поліцейські рейди проведені в 29 з 81 провінції країни

У Туреччині протягом одного тижня у ході поліцейських рейдів затримали 1829 підозрюваних, серед яких 820 можливих членів терористичного угруповання "Ісламська держава", передає Deutsche Welle.

За даними турецького міністерства внутрішніх справ, інших затриманих підозрюють у підтримці забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК), руху ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена і ліворадикальних угруповань.

Відзначається, що більшість можливих членів ІДІЛ (близько 750 осіб) були затримані в ході масштабної антитерористичної операції 5 лютого. Поліцейські рейди проведені в 29 з 81 провінції країни, в їх ході вилучено зброю, боєприпаси та документи.

При цьому агентство Anadolu, посилаючись на джерела в правоохоронних органах, підкреслює, що ІДІЛ планувала безпрецедентну атаку на території Туреччини. При цьому подробиці не повідомляються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході спецоперації турецької поліції у 13 регіонах країни затримали близько 440 підозрюваних в зв'язках з терористичною організацією "Ісламська держава".