ua en ru

Туроператори назвали найпопулярніші напрямки відпочинку українців

Туроператори назвали найпопулярніші напрямки відпочинку українців Ілюстративне фото (УНІАН)

У трійці лідерів за популярністю Туреччина, Єгипет і Туніс

У минулому літньому сезоні найбільш популярними напрямками відпочинку українців були Туреччина і Єгипет. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Прощай відпочинок: куди і за якими цінами українці їздили відпочивати минулого літа".

Як повідомив виконавчий директор "Української асоціації туристичних агентств" Павло Григораш, в минулому літньому сезоні для українських туристів Туреччина залишилася лідером серед закордонних курортів. Разом з тим, він зазначив, що через відновлення турпотоку з Росії відпочинок в Туреччині подорожчав на 10-15%.

"У той же час друге місце за собою зберіг Єгипет, куди цього року істотно наростили кількість рейсів туроператори. Крім того, збільшенню попиту на відпочинок в Єгипті сприяло зниження цін на тури в цю країну приблизно на 3-5%", - додав Григораш.

У свою чергу, менеджер відділу маркетингу туроператора Dream Travel Артур Любич пояснив популярність Туреччини і Єгипту серед українських туристів вигідними цінами для сімейного відпочинку, близькістю до України і наявністю концепції відпочинку all inclusive.

Крім того, Григораша додав, що в трійку лідерів увійшов також і Туніс, "але картина в середині сезону різко змінилось в зв'язку з конфліктом між лідируючим на цьому напрямку туроператором "Оазис" і авіакомпанією "Браво", яка припинила виконувати рейси для цієї туркомпанії в Туніс через суперечки про оплату рейсів".

"Крім того, добре продавалися тури за європейськими напрямками - Кіпр, Італія, Іспанія і Греція. До них можна також віднести Болгарію. Але ця країна асоціюється з бюджетним відпочинком, тому основний потік клієнтів вибирає туди автобусні тури", - додав Григориша.

Також, за словами президента "Української асоціації туристичних агентств" Антона Рудича, в минулому літньому сезоні на 49% збільшився попит на тури до Європи.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Україна домовляється про пряме авіасполучення між Києвом і Лос-Анджелесом.

Також повідомлялося, що з початку 2018 року в аеропорт "Бориспіль" почали або відновили польоти вісім авіаперевізників.