ua en ru

Турецька поліція розігнала акцію "суботніх матерів" у Стамбулі

Турецька поліція розігнала акцію "суботніх матерів" у Стамбулі Фото: розгін акції в Стамбулі (twitter.com/Hayki34)

Поліція затримала 47 учасниць акції нібито за зв'язки з Робочою партією Курдистану

У Стамбулі (Туреччина) поліція розігнала акцію так званих "суботніх матерів", затримано 47 учасниць мітингу. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що поліція Стамбула 25 серпня жорстко розігнала щотижневу акцію так званих "суботніх матерів". Проти учасниць демонстрації застосували водомети і сльозогінний газ. Крім того, повідомляється про затримання 47 жінок. Поліція пояснює їх затримання ймовірним зв'язком з Робочою партією Курдистану.

Зазначимо, акція "суботніх матерів" намагається привернути увагу до долі їх родичів, які були заарештовані у 1980-ті - 1990-ті роки і безслідно зникли. Ці події пов'язані з озброєним протистоянням влади Туреччини та Робочої партії Курдистану (PKK). Доля зниклих прихильників PKK ніколи офіційно не розслідувалася.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган готовий ухвалити рішення про відновлення смертної кари в країні в разі прийняття його турецьким парламентом.

"Якщо рішення буде затверджено парламентаріями та направлено мені на підпис, то я негайно підпишу його", - заявив Ердоган.