ua en ru

Турчинов заявив про зростання втрат серед військових і цивільних у зоні АТО

Турчинов заявив про зростання втрат серед військових і цивільних у зоні АТО Фото: секретар РНБО Олександр Турчинов

Бойовики створюють спеціальні мінометні групи для обстрілу військових і цивільних об'єктів

Секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив про зростання втрат серед українських військових і цивільних осіб в зоні військового конфлікту в Донецькій та Луганській областях. Про це він заявив під час поїздки в зону АТО, передає прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, останнім часом зафіксовано створення бойовиками мобільних мінометних груп, "які спеціалізуються на ураженні військових і цивільних об'єктів", які ведуть вогонь з урахуванням маршрутів пересування наглядових груп ОБСЄ.


"Провокаційні дії (російських військових і бойовиків - ред.) призводять до зростання втрат серед особового складу сил АТО, а також до втрат серед цивільного населення, і, за задумом кремлівського керівництва, мають на меті повністю зірвати досягнуті в Мінську домовленості", - підкреслив секретар РНБО.

За його словами, найбільша інтенсивність противника фіксується на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Турчинов також зазначив, що російські військові та бойовики інтенсивно забезпечуються зброєю, боєприпасами та пальним, а також створюють оперативні резерви.

"Все це є підтвердженням підготовки російським Генштабом наступальних операцій", - заявив він, підкресливши, що українська армія готова до будь-яких провокацій.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив про зростаючу загрозу кібершпіонажу з боку РФ.