ua en ru

Турчинов: збільшення інтенсивності обстрілів свідчить про намагання РФ зірвати мінські угоди

Турчинов: збільшення інтенсивності обстрілів свідчить про намагання РФ зірвати мінські угоди Фото (РНБО): Олександр Турчинов і Лінас Лінкявічюс

Турчинов обговорив з міністром закордонних справ Литви ситуацію в Україні

Секретар РНБО Олександр Турчинов під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом повідомив, що збільшення інтенсивності обстрілів бойовиками українських військових на Донбасі свідчить про намагання РФ зірвати мінські угоди. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Турчинов висловив вдячність литовській стороні за ту позицію, яку їх держава посідає щодо України.

"Ми надзвичайно високо цінуємо дружні відносини з Литвою та вдячні за ту підтримку, яку відчуваємо з вашого боку", - зазначив він.

За словами Лінаса Лінкявічюса, Литва повністю підтримує позицію України в Європі та "сприяє зараз і сприятиме в подальшому європейській інтеграції України".

В контексті обговорення ситуації на Сході України співрозмовники констатували, що збільшення інтенсивності обстрілів бойовиками наших сил "свідчить про спроби Росії повністю зірвати Мінські домовленості і активізувати бойові дії на сході України".

Окрім того, співрозмовники приділили значну увагу обговоренню питань безвізового режиму України та реформуванню сектору безпеки і оборони нашої країни.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс буде перебувати в Україні з робочим візитом протягом 13-14 серпня.