ua en ru

Турчинов утворив делегацію для переговорів з питань безпеки та відкритого неба

Виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов утворив делегацію України для участі в переговорах у рамках Форуму ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки, Спільної консультативної групи та Консультативної комісії з відкритого неба.

Виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов утворив делегацію України для участі в переговорах у рамках Форуму ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки, Спільної консультативної групи та Консультативної комісії з відкритого неба. Текст відповідного указу від 23 травня 2014 р. № 486/2014 оприлюднений на сайті в.о. глави держави.

"Утворити делегацію України для участі в переговорах у рамках Форуму ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки, Спільної консультативної групи, створеної за Договором про звичайні збройні сили в Європі, та Консультативної комісії з відкритого неба, створеної за Договором з відкритого неба (травень - грудень 2014 р., м. Відень, Республіка Австрія), у такому складі", - йдеться в указі.

Головою делегації призначений постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук, його заступниками - заступник директора Департаменту міжнародної безпеки Міністерства закордонних справ України Ігор Кизим та заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Григорій Хоменко.

Крім них до складу делегації включені ще 15 осіб.

При цьому главі делегації дозволяється залучати для забезпечення роботи делегації радників, експертів, технічних працівників.

Міністерству закордонних справ України доручено затвердити вказівки делегації України на зазначені переговори.

Водночас главі делегації України доручено забезпечити подання до МЗС звітів про результати участі делегації України в переговорах.

Кабінету міністрів України доручено вирішити питання щодо фінансового забезпечення участі в переговорах 11 членів української делегації.