ua en ru

Турчинов: для протидії РФ недостатньо зброї українського оборонпрому

Турчинов: для протидії РФ недостатньо зброї українського оборонпрому Фото: Турчинов: для протидії РФ недостатньо зброї українського оборонпрому

На його думку, Україні необхідно вирішити питання військово-технічного співробітництва із західними партнерами

Для ефективної протидії Російській Федерації недостатньо поставок летальної зброї виключно українського оборонпрому. Про це заявив секретар Ради безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з директором Департаменту державної безпеки Литовської Республіки Дарюсом Яунішкісом, передає прес-служба Турчинова.

За його словами, незважаючи на дворічне протистояння військової агресії Росії, "питання військово-технічного співробітництва з західними партнерами, зокрема, в питаннях надання летальної зброї, досі не вирішується".


Під час зустрічі, Турчинов і Яунішкіс обговорили спільні загрози з боку РФ і зазначили, що Україні та Литві потрібно поглибити своє співробітництво в секторі безпеки і оборони, в тому числі між "розвідувальними і контррозвідувальними відомствами".

"Наші країни рухаються в одному напрямку, ми готові підтримувати Україну всіма доступними засобами і далі", - підкреслив директор Департаменту держбезпеки Литви.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявляв, що в Україні посилюється озброєна організована злочинність.