ua en ru

Турчинов просить ГПУ та Держприкордонслужбу дати пояснення, як самопроголошений губернатор Луганської обл. Болотов виїхав з України

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення Генеральній прокуратурі Україні, СБУ та Державній прикордонній службі України дати пояснення щодо питання, яким чином самопроголошений губернатор Луганської області Валерій Болотов виїхав з України на територію Росії.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення Генеральній прокуратурі Україні, СБУ та Державній прикордонній службі України дати пояснення щодо питання, яким чином самопроголошений губернатор Луганської області Валерій Болотов (на фото) виїхав з України на територію Росії. Про це Турчинов оголосив під час засідання ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прошу секретаріат оформити офіційне доручення Генпрокуратурі, СБУ і Держприкордонслужби, щоб вони дали офіційне пояснення про факт, оголошеному з трибуни, негайно підписати це доручення і дати термін в 3 години", - заявив Турчинов.

Відповідне доручення апарату ВР спікер дав після виступу з трибуни Ради позафракційного нардепа Олега Ляшка, який заявив, що Болотов вчора виїхав до Росії через офіційний пропускний пункт "Должанський" і чомусь не був затриманий українськими прикордонниками.

"Відповідно словам помічника голови Держприкордонслужби Астахова, цей самопроголошений губернатор Луганщини Болотов перетнув кордон. Він покинув межі України, але ніхто його не зупинив!... Його не зупинили прикордонні служби. Мовляв, не було ні яких претензій з боку правоохоронних органів. Як ось така людина, на руках якого кров наших побратимів, безперешкодно виїхав з країни", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, 13 травня 2014 р. у Луганську Болотов отримав вогнепальне поранення та був вивезений на територію Росії.