ua en ru

Турчинов прогнозує ратифікацію Радою УА з ЄС 16 вересня

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов вважає, що 16 вересня Президент України Петро Порошенко повинен внести угоду про асоціацію з ЄС на ратифікацію в Верховну Раду.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов вважає, що 16 вересня Президент України Петро Порошенко повинен внести угоду про асоціацію з ЄС на ратифікацію в Верховну Раду. Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Фокус", опублікованому в четвер.

За його словами, затримки з ратифікацією у Верховній Раді не буде. "Під ратифікацію є голоси. Наскільки я знаю, 16 вересня Президент повинен внести угоду про асоціацію з ЄС на ратифікацію у Верховну Раду, і парламент це питання відразу ж проголосує", - сказав Турчинов.

"Як пояснив Президент Порошенко, він домовився з Європейським парламентом про синхронну ратифікацію. У будь-якому випадку, тягнути далі з ратифікацією ми не маємо права", - додав він.

Нагадаємо, паралельно Україна проводить з Росією консультації про наслідки вступу в силу угоди про асоціацію між Україною з ЄС і запровадження зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.