ua en ru

Турчинов продемонстрував можливості ситуаційного центру по зоні АТО

Турчинов продемонстрував можливості ситуаційного центру по зоні АТО Секретар РНБО України Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов продемонстрував можливості ситуаційного центру по зоні антитерористичної операції. Про це він заявив під час презентації Стратегії національної безпеки, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні проводимо презентацію в режимному ситуаційному центрі. Наш центр дозволяє відстежувати і реагувати на існуючі небезпеки з допомогою зведення всіх інформаційних баз, що підпорядковані державі і професійно аналізувати ситуацію та забезпечувати прийняття швидких і ефективних рішень... Варто зазначити, що рішення про створення Головного ситуаційного центру країни було прийнято ще в 1993 р., тобто в минулому столітті, але він заробив лише 16 січня 2015 р.", - розповів Турчинов.

Турчинов продемонстрував можливості центру, вказавши на екран телевізора.

"Тут ми можемо подивитися, як працюють транспортні коридори в зоні АТО... Це транспортний коридор біля Лисичанська. Ми можемо побачити, як працюють ті, хто забезпечує безпеку цього коридору, а також технічні служби, які дають дозвіл на перевезення вантажів та фізичних осіб", - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що Стратегія національної безпеки України розрахована до 2020 р.