ua en ru

Турчинов пропонує Раді ратифікувати угоду з ЄБРР про внесення змін до угоди стосовно діяльності фонду "Укриття"

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов пропонує Верховній Раді України ратифікувати угоду між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку про внесення змін до рамкової угоди стосовно діяльності Чорнобильського фонду "Укриття".

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов пропонує Верховній Раді України ратифікувати угоду між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку про внесення змін до рамкової угоди стосовно діяльності Чорнобильського фонду "Укриття". Відповідний законопроект № 0083 Турчинов зареєстрував сьогодні у Раді.

Текст законопроект наразі на сайті парламенту відсутній. Проте, як повідомляв раніше начальник управління ядерної безпеки ЄБРР Вінс Новак, для завершення будівництва нового безпечного конфайнмента над Чорнобильською АЕС необхідно знайти близько 5 млрд євро.

Новак уточнив, що на сьогодні у фонд "Укриття", оператором якого є ЄБРР, донори внесли 1,54 млрд євро. За словами Новака, питання виділення додаткових коштів вже розглядається країнами-донорами.