ua en ru

Турчинов пропонує Раді скасувати закон про особливий статус частини Донбасу

Турчинов пропонує Раді скасувати закон про особливий статус частини Донбасу
Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов пропонує парламенту визнати таким, що втратив чинність, закон України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов пропонує парламенту визнати таким, що втратив чинність, закон України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" від 16 вересня 2014 року № 1680-VII. Відповідний законопроект №5193 оприлюднений сьогодні на сайті Ради.

Зазначимо, також 4 листопада на сайті Ради зареєстрований ще один проект закону про скасування особливого статусу частини Донбасу - №5193-1 авторства народного депатута Олега Ляшка.

Нагадаємо, 3 листопада Президент України Петро Порошенко заявив, що запропонує РНБО скасувати закон про особливий статус низки районів Донбасу, який передбачає, зокрема, проведення на Донбасі місцевих виборів 7 грудня 2014 р.

Причиною такої заяви Порошенка стало проведення в ДНР і ЛНР 2 листопада "виборів" лідерів цих організацій.

16 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1680-VII "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".