ua en ru

Турчинов доручив з 10 листопада розпочати люстраційну перевірку посадовців, які призначаються Радою

Турчинов доручив з 10 листопада розпочати люстраційну перевірку посадовців, які призначаються Радою Джерело фото:dyvys.in
Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив з 10 листопада 2014 р. розпочати перевірку посадових осіб, які призначаються та звільняються з посад Верховною Радою України, на предмет відповідності закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив з 10 листопада 2014 р. розпочати перевірку посадових осіб, які призначаються та звільняються з посад Верховною Радою України, на предмет відповідності закону "Про очищення влади" (про люстрацію). Про це йдеться у розпорядженні голови Верховної Ради № 713 від 10 листопада 2014 р., яке оприлюднила прес-служба голови парламенту.

"Провести з 10 листопада 2014 р. перевірку достовірності відомостей стосовно застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 закону України "Про очищення влади", щодо осіб, які займають посади за переліком згідно з додатком", - йдеться у документі.

Зокрема, згідно з додатком до розпорядження, протягом листопада-грудня буде перевірений прем'єр-міністр України; перший віце-прем'єр-міністр України; віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; віце-прем'єр-міністр України; 16 міністрів, а також голови Служби безпеки України; Національного банку України; Антимонопольного комітету України, Державного комітету телебачення і радіомовлення України та Фонду державного майна України.

Відповідальним за проведення перевірки Турчинов призначив апарат Верховної Ради України.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня 2014 р. набрав чинності закон № 1682-VII "Про очищення влади" (про люстрацію).

Станом на 10 листопада Єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовані положення закону України "Про очищення влади" (про люстрацію) розширився до 354 осіб.