ua en ru

Турчинов з нагоди 9 Травня закликав РФ припинити ворожі дії в Україні

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов з нагоди 9 Травня закликав Росію припинити ворожі дії в Україні.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов з нагоди 9 Травня закликав Росію припинити ворожі дії в Україні. Про це йдеться у зверненні Турчинова в зв'язку з Днями пам'яті і примирення 8 і 9 травня.

"У тривожний час, коли Україна стала жертвою агресії, ми в черговий раз звертаємося до керівництва Російської Федерації з вимогою припинити ворожі дії на нашій землі, згадати, що таке відповідальна міжнародна політика", - йдеться у зверненні.

"Особливо цинічним вважаю наміри недругів України спровокувати протистояння в скорботні дні, коли поминаються жертви війни. Такі дії не будуть заслуговувати вибачення, їм буде дана гідна відповідь", - додає Турчинов.

Нагадаємо, 1 березня Президент РФ Володимир Путін отримав дозвіл від Ради федерації РФ на використання військ РФ для врегулювання ситуації в Україні. 18 березня Путін приєднав Крим і Севастополь до Росії. 7 травня Путін закликав південно-східних сепаратистів перенести референдум, призначений на 11 травня.