ua en ru

Турчинов спростував поширювану в ЛНР інформацію про відхилення машини ОБСЄ від маршруту

Турчинов спростував поширювану в ЛНР інформацію про відхилення машини ОБСЄ від маршруту Фото: Олександр Турчинов

Турчинов заявив, що підрив автомобіля ОБСЄ є спланованим терактом, за який відповідальна Росія

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов спростував поширювану бойовиками так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) інформацію про відхилення машини ОБСЄ, яка вчора підірвалася на Донбасі, від маршруту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

"Хочу наголосити, що про маршрут слідування представників ОБСЄ було попереджено російських військових представників в СЦКК та підконтрольні їм незаконні військові формування, які надали відповідні гарантії безпеки представникам ОБСЄ", - заявив Турчинов, додавши, що автомобіль ОБСЄ не відхилявся від запланованого маршруту.

Турчинов також наголосив, що відповідальність за загибель члена місії (громадянина США) та поранення двох її співробітників (громадян Німеччини та Чехії) лежить на військово-політичному керівництві Російської Федерації.

"Цей підрив є спланованим терористичним актом, скерованим проти місії ОБСЄ на Донбасі. Повну відповідальність за цей терористичний акт несе військово-політичне керівництво РФ, яке контролює окуповану територію Донбасу. Жодні дії гібридних військ не відбуваються без узгодження з російським Генштабом", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЛНР заявили, що автомобіль ОБСЄ, який підірвався на міні, відхилився від маршруту.