ua en ru

Турчинов: Кириленко повинен був давно покинути пост заступника голови фракції

Народний депутат України з фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов упевнений, що заступник голови фракції "Батьківщина" В'ячеслав Кириленко давно мав піти з займаної у фракції посади, оскільки був обраний головою одного з парламентських комітетів. Про це Турчинов заявив в ході сьогоднішньої прес-конференції в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що В'ячеслав Кириленко давно повинен був написати заяву про відставку, тому що він був обраний головою комітету. Зараз фракція обере на цю вакансію нового заступника, оскільки рішення фракції було однозначним: не можна об'єднувати посади заступника і голови комітету. Це занадто відповідальні посади і у нас досить багато депутатів, які можуть виконувати цю функцію", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, після позбавлення депутатського мандата захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка, Турчинов заявив, що нардеп, який пройшов у Раду замість Власенко залишиться у фракції і після того як захиснику Тимошенко повернуть мандат. Таким чином, в планах Турчинова було збільшення чисельності депутатів в парламентській фракції "Батьківщина". Однак, не встигнувши зайняти місце Власенко, депутат Роман Стаднійчук вийшов з фракції "Батьківщина", пояснивши своє рішення, в ході засідання більшості на вул. Банковій, незгодою з політикою, яку проводять лідери фракції.

Крім того, нардеп від "Батьківщини", лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, заявляв, що лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов приймаю рішення самостійно: "вирішують удвох, ні з ким особливо не радячись. Не тільки думку або пропозиції Гриценко, але і Тарасюка, Катеринчука, Соболєва, Гримчака та інших точно так само не затребувані або не беруться до уваги ".

Читайте також: В'ячеслав Кириленко подав у відставку з посади заступника глави фракції "Батьківщина"