ua en ru

ЦВК не дотримується принципу пропорційності при призначенні керівних посад в ОВК, - А.Парубій.

Центральна виборча комісія (ЦВК) України в порушення рішення Київського апеляційного адмінсуду не дотрималась принципу пропорційності при призначенні керівних посад в окружних виборчих комісій (ОВК). Про це РБК-Україна повідомив уповноважений представник кандидата в Президенти України Віктора Ющенка в ЦВК України Андрій Парубій. За словами А.Парубія, 4 грудня ЦВК України призначила головою ТВО №13 (Вінницька обл.) представника кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко, в той час, коли за квотою головою мав бути представник В.Ющенка. "Таким чином, ЦВК проігнорувала вимогу закону, про квотний принцип представництва в ОВК", - сказав А.Парубій.

Також він додав, що це рішення сьогодні оскаржене в судовому порядку.

В той же час ЦВК відмовилася підтримувати пропозицію першого заступника голови ЦВК Андрія Магери про закріплення квотного принципу за довіреними особами кандидатів в Президенти України в ОВК, голосуючи за постанову про рекомендації щодо порядку утворення дільничних виборчих комісій звичайних і спеціальних виборчих дільниць у виборах Президента України.
Нагадаємо, 7 листопада Київській апеляційний адмінсуд зобов'язав Центральну виборчу комісію додержуватись прав пропорційності у призначенні членів окружних комісій. Також він зобов'язав ЦВК призначити заступником голови ОВК №188 (Херсонська область) представника від В.Ющенка.
Також нагадаємо, що 2 грудня ЦВК призначила на посаду заступника голови ОВК представника від кандидата в Президенти Віктора Януковича замість представника від В.Ющенка.