ua en ru

ЦВК чекає на рішення з'їзду БПП по Фірсову і Томенку, щоб визнати нардепами наступних кандидатів зі списку

ЦВК чекає на рішення з'їзду БПП по Фірсову і Томенку, щоб визнати нардепами наступних кандидатів зі списку Фото: Андрій Магера розповів, хто увійде в Раду замість Томенка і Фірсова

Заступник голови ЦВК повідомив, що стануть нардепами Олександр Бригинець та Дмитро Білоцерківець

Центральна виборча комісія визнає обраними народними депутатами Олександра Бригинця (номер 75 у виборчому списку "Блоку Петра Порошенка") і Дмитра Білоцерківця (номер 76 у списку), як тільки отримає рішення з'їзду БПП про припинення повноважень нардепів Єгора Фірсова та Миколи Томенка. Про це РБК-Україна повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Тепер Центрвиборчком повинен отримати рішення партії (про припинення повноважень Фірсова і Томенка, - ред.), щоб ухвалити рішення про визнання обраними депутатами наступних кандидатів у списку БПП", - пояснив Магера.

Також заступник голови ЦВК зазначив, що рішення з'їзду партії про припинення депутатських повноважень Фірсова і Томенка на підставі їх виходу з фракції БПП відповідає чинному законодавству.

"Партія має право приймати таке рішення, відповідно до пункту 6 частини другої, частини шостої статті 81 Конституції України, пунктом 6.1 мотивувальній частині Рішення КС України №12 від 2008 року", - зазначив він.

Нагадаємо, в п'ятницю, 25 березня, з'їзд БПП підтримав позбавлення депутатських мандатів Єгора Фірсова та Миколи Томенка. Також партія виключила зі свого передвиборного списку 13 кандидатів в народні депутати, серед яких адвокат Геннадія Корбана Андрій Богдан (номер 74 у списку, - ред.). Відповідно, наступними у парламент проходять 75 і 76 номера в списку - Олександр Бригинець та Дмитро Білоцерківець.

Олександр Бригинець - поет, прозаїк, журналіст, колишній нардеп від "Батьківщини". Дмитро Білоцерківець - директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), помічник-консультант народного депутата (2013-2014 рр.).