ua en ru

ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати. Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

Всього зареєстровано 5 тис. 771 кандидат у народні депутати, у тому числі 2 тис. 644 - за партійними списками і 3 тис. 127 - в мажоритарних округах.

"На сьогоднішній день загальна кількість осіб, які подали документи для реєстрації кандидатами в народні депутати України - 6 тис. 214, в тому числі, зареєстровано кандидатами 5 тис. 771. Ви бачите, що це абсолютно переважаюча більшість, відмовлено в реєстрації тільки 443 особам", - сказав Магера.

ЦВК зареєструвала партійні списки 22 партій. Всього у виборах братимуть участь 89 партій, які висунули кандидатів або за списками, або в одномандатних округах.

Крім того, офіційними спостерігачами зареєстровано всіх представників міжнародних спостережних організацій, які подали заявки - 117. Також Магера підкреслив, що за виборами в Україні будуть спостерігати у відповідності з акредитацією ЦВК 33 засоба масової інформації за допомогою акредитованих в ЦВК 233 журналістів.

Парламентські вибори в Україні намічені на 28 жовтня 2012 р. Вони відбудуться за змішаною системою - за партійними списками і в мажоритарних округах. Прохідний бар'єр складає 5%, у виборах за списками можуть брати участь тільки політичні партії.

Правом голосу на виборах можуть скористатися 36 млн 253 тис. 147 осіб. Завершитися виборчий процес повинен до 2 грудня.