ua en ru

ЦВК зареєструвала екс-віце-прем'єра Юрія Бойко кандидатом у Президенти України

Центральная виборча комісія України сьогодні, 27 березня, на черговому засіданні зареєструвала екс-віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойко кандидатом у Президенти України.

Центральная виборча комісія України сьогодні, 27 березня, на черговому засіданні зареєструвала екс-віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойко кандидатом у Президенти України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

"На завершення засідання комісія розглянула заяву громадянина України Бойка Ю.А. про самовисування кандидатом на пост Президента України та додані до неї документи. Проаналізувавши зазначені документи, комісія встановила їх відповідність вимогам виборчого законодавства та зареєструвала кандидатом на пост Президента України на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 р. Бойка Юрія Анатолійовича, 1958 року народження, освіта вища, тимчасово непрацюючого, члена Партії регіонів, який проживає в місті Рубіжне Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Документи на самовисунення кандидатом у Президенти України Юрій Бойко подав 26 березня. Коментуючи своє рішення балотуватися на пост Президента Юрій Бойко зазначив:

"У мене є чітка програма, основою якої є, безумовно, об'єднання країни і недопущення територіального розколу нашої держави. Я вважаю - це те, що потрібно сьогодні усім людям. І вважаю, що цей сигнал буде корисним для суспільства. Це рішення було викликане тими подіями, які сьогодні відбуваються в державі. Які, на мій погляд, потребують дуже швидкого реагування усіх верств суспільства. Головне - це об'єднання Сходу, Заходу і всіх тих частин України, які сьогодні, на жаль, є роз'єднані".

Також, розглянувши відповідну заяву Бойка, ЦВК зареєструвала його уповноваженого представника у ЦВК з правом дорадчого голосу на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 р.