ua en ru

ЦВК підтверджує перебування Усенко-Чорної в лікарні

ЦВК підтверджує перебування Усенко-Чорної в лікарні Фото: Жанна Усенко-Чорна

Інформацію про голодування в ЦВК і не підтверджують, і не спростовують

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) підтверджують, що заступник голови відомства Жанна Усенко-Чорна знаходиться в лікарні, однак про її голодування не говорять. Про це РБК-Україна повідомив керівник прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко.

"З учорашнього дня Жанна Іванівна знаходиться на лікарняному і перебуває на лікуванні в стаціонарі в лікарні Феофанія", - сказав Хівренко.

При цьому він ані не заперечив, ані підтвердив інформацію ЗМІ про те, що Усенко-Чорна оголосила голодування.

Водночас заступник голови ЦВК Андрій Магера також не зміг підтвердити, що його колега оголосила голодування.

Зазначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Усенко-Чорна начебто оголосила голодування через погрози з боку низки народних депутатів, які вимагають відставки членів ЦВК, і запевнила, що планує продовжувати голодувати, поки Президент України і Верховна Рада не приймуть рішення щодо ротації членів ЦВК.

Нагадаємо, через тиждень після зірваних виборів у Маріуполі і Красноармійську коаліція так із змогла домовитись щодо того, коли і на якій підставі відбудуться вибори до місцевих рад, до яких не відбулося голосування 25 жовтня. "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" пропонують зробити це шляхом перенесення дати голосування, натомість "Самопоміч" і "Батьківщина" найперше вимагають ще до 15 листопада змінити склад ЦВК.