ua en ru

ЦВК відмовила в проведенні референдуму щодо приєднання України до МС

Центральна виборча комісія (ЦВК) відмовила у реєстрації ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму з питання приєднання України до Митного союзу (МС), яка була створена 8 вересня 2013 р. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За словами заступника голови ЦВК Андрія Магери, 8 вересня 2013 р. за ініціативою громадян України Петра Симоненка, Георгія Буйка і Олексія Адвени відбулися збори 2516 осіб за проведення такого референдуму. Однак, як зазначає Магера, ініціатори повинні були не пізніше ніж за п'ять календарних днів до дня проведення зборів повідомити письмово про час, дату і місце зборів у ЦВК. Але воно було подано ініціаторами за чотири дні. Також ЦВК не направляла свого представника на збори громадян, що робить неможливим посвідчення факту проведення зборів.

Відповідно, як прийняв ЦВК, згідно до частини другої статті 31 закону України прийнято відмову в реєстрації ініціативної групи, зокрема, з мотивів порушення Конституції України і законів України під час її створення. За відповідне рішення проголосували всі 13 членів ЦВК, присутніх на засіданні.

Зазначимо, сьогодні під стінами Центральної виборчої комісії мітингували близько 200 активістів Комуністичної партії України. Вони виступали за прийняття ЦВК рішення про проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України в Митний союз.