ua en ru

Яценюку не вигідна відмова Байдена балотуватися на пост Президента США

Яценюку не вигідна відмова Байдена балотуватися на пост Президента США Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Однак у Яценюка хороші відносини і з Хілларі Клінтон і з республіканцями

Прмьер-міністру Арсенію Яценюку не вигідний відмова віце-президента Джо Байдена балотуватися на пост Президента США. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Прем'єрське танго: тонути - так удвох".

Джерела в оточенні Яценюка стверджують, що союзники України наполягають на єдності команди Президента і прем'єра. В іншому випадку Україна може забути про кредити. Президент США Барак Обама і Байден говорили про це Петру Порошенку і Яценюку під час їх візитів США.

У підтвердженні цього команда прем'єра звертає увагу на те, що місія Міжнародного валютного фонду відклала свій візит в Україну, щоб зрозуміти розклад у владі після місцевих виборів.

"Якщо країна знову загрузне в перевиборах парламенту, про реформи можна забути, як і про кредити на їх проведення, а це мінімум 5 млрд дол.. Команді Президента потрібно подумати, чи готові вони заплатити таку ціну", - сказав співрозмовник РБК-Україна в уряді.

Після того, як Байден відмовився брати участь у президентських перегонах у США, в "Блоці Петра Порошенко" реанімували плани щодо відставки Яценюка, повідомляють джерела.

Проте, люди, близькі до прем'єра кажуть, що у нього прекрасні стосунки і з Хілларі Клінтон і з республіканцями.

Нагадаємо, російський "Комерсант" з посиланням на свої джерела в Адміністрації Президента України повідомляв, що Рада коаліції днями може розглянути відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.