ua en ru

Яценюк: Україна подала в суд через будівництво "Північного потоку-2"

Яценюк: Україна подала в суд через будівництво "Північного потоку-2" Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

За словами прем'єра, проект повинен бути не тільки переглянутий, але і відкинутий

Україна подала в суд щодо справи про будівництво "Північного потоку-2". Про це на зустрічі з віце-прем'єром Словаччини Мирославом Лайчаком заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.

"Україна подала в суд справи щодо будівництва Nord Stream-2. Ми вважаємо, що Nord Stream 2 - це політичний проект. Ми просимо Єврокомісію почати розслідування і зупинити цей антиукраїнський, антиєвропейський, антисловацкий, антипольський проект. Ми не хочемо дозволити росіянам переграти нас. Ми хочемо побудувати прозорий газовий європейський ринок. Тому, ми посилаємо сильний сигнал нашим європейським партнерам, європейському співтовариству про те, що цей проект повинен бути не тільки переглянутий, але і відкинутий", - заявив Яценюк.

Проект «Північний потік-2» має бути не просто переглянутий, а припинений. Україна подала відповідний позов до Секретаріа...

Опубликовано Арсеній Яценюком 1 февраля 2016 г.

Нагадаємо, на початку січня секретаріат Енергетичного співтовариства передав Європейської комісії офіційну скаргу проти "Північного потоку-2", отриману від НАК "Нафтогаз України".

"Скарга проти будівництва проекту "Північний потік-2" включає два види претензій: щодо потенційного недотримання проектом нормативної бази Енергетичного співтовариства, а також про його несумісність з ключовими нормами функціонуванням газового ринку Енергетичного співтовариства, враховуючи суттєві загрози для конкуренції, які він викликає", - йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

Президент ЄС Дональд Туск заявив, що проект газопроводу "Північний потік-2" не відповідає нормам Європейського союзу (ЄС) щодо диверсифікації джерел постачання.