ua en ru

Яценюк: Україна очікує позитивного рішення Єврокомісії щодо безвізового режиму 15 грудня

Яценюк: Україна очікує позитивного рішення Єврокомісії щодо безвізового режиму 15 грудня Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Україна виконала всі умови ЄС для запровадження безвізового режиму

Україна виконала всі умови Європейського союзу для введення безвізового режиму і очікує позитивного рішення Європейської комісії 15 грудня. Про це в ході прес-конференції за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо фінального, я підкреслюю - фінального звіту, який буде опублікований 15 грудня. Україна виконала все, що взяла на себе для введення безвізового режиму. І ми сподіваємося на позитивне вирішення наших європейських партнерів", - сказав Яценюк.

У свою чергу, верховний представник ЄС з міжнародних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні позитивно оцінила зусилля України.

"Ми привітали прогрес, зроблений Україною на шляху лібералізації візового режиму. ЄС також заохочує зусилля української сторони для виконання інших рекомендацій, особливо боротьби з корупцією", - заявила Могеріні.

Нагадаємо, 3 грудня члени Європейського парламенту закликали керівництво ЄС до лібералізації візового режиму з Україною до 2016 року.