ua en ru

Яценюк вимагає звільнити всіх працівників Закарпатської митниці

Яценюк вимагає звільнити всіх працівників Закарпатської митниці Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк доручив направити в область співробітників митниці з інших регіонів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив голові Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову звільнити всіх працівників Закарпатської митниці ДФС - від начальника митниці та керівництва митних постів до рядового працівника. Про це повідомляє "Урядовий портал".

Зазначається, що для забезпечення функціонування митниці Яценюк доручив направити в область співробітників митниці з інших регіонів.

Крім того, прем'єр дав доручення Міністерству внутрішніх справ України провести розслідування фактів контрабанди та зловживань на Закарпатській митниці та за його результатами порушити кримінальні провадження.

Нагадаємо, 9 липня цього року СБУ затримала на хабарі начальника та інспектора Закарпатської митниці.

"Зловмисники впровадили механізм системних поборів з місцевих жителів за безперешкодний пропуск товарів в Україну. Співробітники спецслужби затримали обох митників під час отримання від підприємця чергової частини хабара в розмірі 250 дол.", - повідомили з цього приводу у прес-службі СБУ.

Як наголошується в повідомленні, під час огляду приміщення митного поста правоохоронці виявили денну "чорну" касу зловмисників.

"Співробітники СБУ вилучили близько 17,5 тис. грн., понад 4,5 тис. дол., 665 Євро, а також гроші в російської, чеської і польської валютах. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України", - відзначили в Службі безпеки України.

Зазначимо, що за останні дні це другий факт викриття СБУ корупційних схем на західному кордоні країни. Так, 8 липня співробітники спецслужби затримали на хабарі заступника командира Чернівецького прикордонного загону.