ua en ru

Яценюк: судова реформа неможлива без змін у Конституції

Яценюк: судова реформа неможлива без змін у Конституції Фото: прем'єр-міністр Арсеній Яценюк

За словами прем'єра, першим елементом судової реформи є перезавантаження судової системи

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає необхідними швидкі зміни в Конституцію для проведення судової реформи. Про це він заявив сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент, парламент і уряд єдині в меті досягнення незалежної судової системи, яка буде захищати інтереси громадян і бізнесу. Часу на це немає, і тому чим швидше будуть проведені відповідні конституційні зміни, тим швидше в Україні буде вирішена проблема корупції в судовій гілці влади", - сказав він.

За словами Яценюка, першим елементом судової реформи є перезавантаження судової системи, а саме обрання нових суддів на прозорому і незалежному конкурсі і формування нових судів.

Прем'єр підкреслив, що третій елемент судової реформи передбачає повне позбавлення від політичного впливу Вищої ради юстиції та інших органів, які здійснюють контроль за судовою системою і призначенням суддів.

Нагадаємо, сьогодні раніше, Кабмін схвалив концепцію судової реформи, яка зараз знаходиться на розгляді Венеціанської комісії.