ua en ru

Яценюк з робочим візитом сьогодні знаходиться в Польщі

Яценюк з робочим візитом сьогодні знаходиться в Польщі Фото: Арсеній Яценюк

У Варшаві сьогодні планують підписати договір про надання Польщею кредиту у розмірі 100 мільйонів євро

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні, 9 вересня, під час робочого візиту до Польщі обговорить з керівництвом країни питання двосторонньої співпраці та зусилля з встановлення миру в регіоні й протидії російській агресії. Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

Очікується, що керівник українського уряду зустрінеться у Варшаві з президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем'єр-міністром Евою Копач.

Згідно з повідомленням, під час візиту сторони обговорять "комплекс політичних, економічних і гуманітарних питань стратегічного партнерства двох держав, а також співпраці у справах встановлення миру і безпеки в регіоні".

Крім того, йтиметься про залучення досвіду Польщі у втілення програми внутрішніх державних реформ, нарощування обсягів взаємної торгівлі, розбудову транскордонної інфраструктури тощо.

"Окрема увага буде присвячена українсько-польській взаємодії у контексті міжнародних зусиль задля протидії російській агресії і врегулювання конфлікту на Донбасі, а також у сфері інтеграції України до ЄС і НАТО", - йдеться в повідомленні.

Також сьогодні у Варшаві планують підписати договір про надання Польщею кредиту у розмірі 100 мільйонів євро з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону. Уряд Польщі схвалив днями текст відповідного договору.

Також повідомляється, що у четвер, 10 вересня, Арсеній Яценюк вирушить до Словаччини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках візиту в Польщу 9 вересня делегації Кабінету міністрів України планується підписання договору на надання кредиту у розмірі 100 млн євро на умовах пов'язаної допомоги.