ua en ru

Яценюк: ми проводимо консультації щодо переформатування коаліції

Яценюк: ми проводимо консультації щодо переформатування коаліції Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр назвав події у парламенті "штучно спровокованою політичною кризою"

Кабінет міністрів України проводить консультації з політичними партнерами про доформування уряду та переформатування коаліції. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час урядової наради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо пропозиції від наших політичних партнерів. Ми проводимо політичні консультації, в тому числі, з "Радикальною партією" для того, щоби переформатувати коаліцію, оновити коаліційну угоду, доформувати склад кабінету міністрів України і рухатися в правильному напрямку для країни, а цей напрямок - це дуже чіткі кроки по проведенню реформ", - повідомив він.

Окрім того, Яценюк назвав події у парламенті "штучно спровокованою політичною кризою".

"Ми не почули конкретної критики і конкретних пропозицій. Фактично, є спровокована штучно політична криза. І мета цієї спровокованої політичної кризи - це проведення дострокових виборів і фактично це ніщо інше як боротьба за владу", - повідомив він.

Також Яценюк зазначив, що "сокиру політичної війни в Україні треба закопати".

"Війна... політична війна всіх проти всіх - це війна проти країни. Треба навчитись перегортати сторінку і закопати сокиру війни. А то цією сокирою самі собі ногу відрубають. Криза - це завжди можливість і ми зобов'язані використати цю можливість", - додав він.

Раніше повідомлялося, що голова українського парламенту Володимир Гройсман допускає перезавантаження Кабінету міністрів України та Верховної Ради.

Нагадаємо, Верховна Рада України не підтримала проект постанови №4080 "Про відповідальність Кабінету Міністрів України (щодо прийняття резолюції недовіри Кабінету Міністрів України)".

Під постановою про відставку Кабінету міністрів підписалися більше 150 нардепів.