ua en ru

Яценюк провів телефонні бесіди з главами урядів Казахстану і Азербайджану

У середу, 6 грудня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів телефонні бесіди із своїми колегами-главами урядів Казахстану і Азербайджану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.

Зокрема, у ході розмови Арсенія Яценюка з прем'єр-міністром Республіки Казахстан Карімом Масімовим йшлося про найактуальніші питання економічного співробітництва двох держав.

За даними прес-служби, особлива увага була присвячена проблематиці доставки української продукції до Казахстану та здійснення транзитних перевезень.

"Керівники українського та казахстанського урядів засвідчили спільну готовність до розв'язання наявних проблем і дали негайні доручення національним компетентним відомствам оперативно завершити переговори для забезпечення оптимального та ефективного транзиту", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, глава уряду України поінформував казахстанського колегу про намір України "невідкладно нотифікувати членів Світової Організації Торгівлі (СОТ) щодо неправомірних дій Російської Федерації стосовно транзиту українських товарів, а також застосувати механізми організації для усунення Російською Федерацією таких порушень".

Підкреслюється, тема транзиту української продукції також була в центрі телефонної бесіди прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і прем'єр-міністра Азербайджанської Республіки Артура Расізаде.

У прес-службі додали, що керівники українського та азербайджанського урядів досягли принципової згоди стосовно шляхів розв'язання новопосталих проблем транзиту і домовилися про проведення в найкоротші строки зустрічі національних уповноважених представників, що матиме на меті узгодження необхідних технічних рішень.