ua en ru

Яценюк просуває на посаду міністра екології заступника міністра ЖКГ, - джерело

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк докладає зусилля до того, щоб вже в серпні призначити нового міністра екології. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Кабінеті міністрів.

"Кандидат, якого просуває Яценюк, - Роман Чуприненко, заступник міністра регіонального розвитку і ЖКГ з питань євроінтеграції", - повідомило джерело.

За його словами, прем'єр-міністр має намір для призначення нового міністра екології ініціювати позачергове засідання Верховної Ради.

"Хоча Президент (Петро Порошенко - ред.) має намір призначити нового міністра екології не раніше вересня", - зазначило джерело.

Втім, ніхто з депутатів Верховної Ради, опитаних РБК-Україна, не підтвердив, що прем'єр-міністр або хтось з його команди намагається зібрати нардепів на позачергову сесію.

"Яценюк зараз навіть свою фракцію не збере, не те що позачергову сесію", - сказав, зокрема, РБК-Україна нардеп із коаліції.

В останньому уряді Миколи Азарова Роман Чуприненко працював директором департаменту забезпечення діяльності міністра фінансів Юрія Колобова). Він зберіг свою посаду при міністрі фінансів в першому уряді Арсенія Яценюка, коли міністром фінансів був Олександр Шлапак. Перейшов на роботу в МінЖКГ після призначення міністром фінансів Наталії Яресько.

Нинішній начальник Романа Чуприненка, віце-прем'єр Геннадій Зубко, до приходу в Кабмін працював першим заступником глави Адміністрації Президента Петра Порошенка.

Попередній міністр екології Ігор Шевченко був звільнений Верховною Радою 2 липня. Приводом до його звільнення став скандал, спровокований пожежею на нафтобазі БРСМ під Васильковим (Київська обл.) і перельотом міністра з Ніцци на приватному літаку народного депутата Олександра Онищенка.

Причинами звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології також називали його затяжний конфлікт з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.