ua en ru

Яценюк доручив Мінфіну виділити 5 млн гривень на оплату боргу ATR

Яценюк доручив Мінфіну виділити 5 млн гривень на оплату боргу ATR Фото: Яценюк доручив виділити 5 млн гривень на оплату боргу ATR

Відповідне доручення прем'єр дав під час засідання Кабміну

Глава Кабінету міністрів Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики виділити 5 млн гривень на оплату боргу телеканалу ATR. Про це він сказав в ході сьогоднішнього засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щоб ми швиденько погасили цих 5 мільйонів, а 5 мільйонів я так розумію ви їх допрацюєте, щоб ми їх списали, щоб канал почав роботу", - сказав глава уряду.

Яценюк пояснив, що дане доручення стосується МІП, а також Мінсоцполітики як розпорядника коштів держбюджету на підтримку кримських татар.

Так, голова МІП Юрій Стець нагадав, що в ході переговорів зі шведською компанією SES ASTRA AB, борг ATR перед якої становить близько 10 млн гривень, була досягнута домовленість, що діяльність телеканалу не буде зупинений до вирішення питання із заборгованістю.

"Не дивлячись на те, що це комерційний телеканал, влада України повинна гарантувати і знайти кошти в бюджеті країни для того, щоб єдиний в світі кримськотатарський телеканал, який говорить про гідність кримськотатарського народу, не пропав з ефіру", - підкреслив міністр і додав, що шведська компанія погодилася провести реструктуризацію боргу телеканалу, в наслідок чого він зменшиться як мінімум до 5 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кримськотатарському телеканалу ATR не загрожує відключення через борги за супутникове мовлення.