ua en ru

Яценюк відбув з робочим візитом до США

Яценюк відбув з робочим візитом до США Фото: Арсеній Яценюк

Заплановано ряд зустрічей з чиновниками США та МВФ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відбув з робочим візитом до Сполучених Штатів Америки, який триватиме з 8 по 10 червня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.

Повідомляється, що в складі української делегації в США вилетіла міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Глава Уряду зустрінеться з лідерами американського Конгресу, серед яких спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер, представники Демократичної і Республіканської партій. Арсеній Яценюк візьме заступника генерального секретаря ООН Джеффрі Фелтманна. Заплановані зустрічі з міністром енергетики США Ернестом Монiзом і міністром фінансів США Джейкоба Лью", - йдеться в повідомленні.

Українська делегація проведе переговори з керівництвом Міжнародного Валютного Фонду, зокрема, запланована зустріч Яценюка з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. Відбудеться зустріч з представниками української громади, прем'єр виступить на глобальному форумі Американського єврейського комітету (АЄК).

"Економічна і фінансова складова запланованих переговорів буде торкатися актуальних питань співробітництва з МВФ та іншими міжнародними інституціями та заохочення подальшої підтримки України з боку її партнерів. Серед іншого, мова піде про підготовку до українсько-американської інвестиційної конференції, запланованої на 13 липня 2015 р. у Вашингтоні. Політична повістка дня переговорів буде включати питання посилення міжнародної солідарності навколо територіальної цілісності та безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше глава Мінфіну Наталія Яресько заявила, що в держбюджеті немає грошей на індексацію соцвиплат.