ua en ru

Яценюк: Крим обов'язково буде українським

Яценюк: Крим обов'язково буде українським Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр вважає, що Росію чекає міжнародний суд за анексію півострова

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що українська влада обов'язково повернеться в аннексированный Росією півострів Крим. Про це він сказав під час щотижневого відеозвернення "10 хвилин з прем'єр-міністром", яке цього разу присвячене Дню незалежності України, передає прес-служба Кабміну.

"Цивілізований світ ніколи не проковтне анексію Криму. Півострів, який українці вклали стільки свого поту і праці, обов'язково буде українським. Коли я кажу, що він буде українським, то це означає, що українська влада поверне в Крим знищені зараз Росією закон, свободи, права кримських татар, національних меншин і людську гідність. А ті, хто захопив Крим, відправив терористів в Донецьк і Луганськ, будуть засуджені міжнародним судом та історією", - сказав прем'єр-міністр.

Також Яценюк привітав українців з Днем незалежності.

"Ми довго сприймали нашу свободу і незалежність як даність. Свобода і незалежність не даються даром. За них треба боротися. Боротися кожен день.

Ми повинні завершити найважчу з реформ - реформу нашого мислення. Коли вільний громадянин знає, як користуватися свободою, і знає, що від нього або від неї особисто залежить не просто багато, а всі", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявляв, що питання членства в НАТО для України є надважливим.

"Цей новий підхід у формуванні Збройних сил України повинен чітко відповідати найвищим стандартам Збройних сил країн-членів НАТО", - сказав прем'єр.