ua en ru

Яценюк виключив відстрочення запровадження фітосанітарних стандартів ЄС на вимогу РФ

Яценюк виключив відстрочення запровадження фітосанітарних стандартів ЄС на вимогу РФ Фото: Арсеній Яценюк

Україна введе технічні фітосанітарні стандарти ЄС з 1 січня 2016 року

Україна не буде відкладати введення технічних фітосанітарних стандартів Європейського союзу (ЄС), визначених Угодою про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом, про що вимагала Росія. Про це сьогодні під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна не буде відкладати введення технічних стандартів і фітосанітарних стандартів, які визначені угодою про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС",- заявив Яценюк.

За його словами, РФ висунула відповідні умови для того, щоб не дати можливостей для конкурентоспроможності українських товарів на світових ринках і не дозволити розвиватися українській економіці.

"Технічні стандарти і фітосанітарні стандарти запроваджуються у терміни, визначені угодою, а саме з 1 січня наступного року",- зазначив прем'єр.

Зазначимо, 1 грудня 2015 року під час консультацій щодо імплементації ЗВТ України та Євросоюзу РФ висунула умови відстрочення введення технічних фітосанітарних стандартів України на 10 років.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що РФ висунула на переговорах в Брюсселі неприйнятні вимоги. Клімкін повідомив, що Росія зажадала, щоб Україна приєдналася до російських санкцій, у тому числі проти країн ЄС.