ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent технічно відновлюються після обвалу напередодні

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні технічно відновлюються після свого обвалу напередодні. Станом на 12:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 89,83 (+0,60) при діапазоні котирувань 88,49-90,30;

- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 78,57 (+0,37) при діапазоні котирувань 77,56-79,01.

Нафта на біржах потроху дорожчає через технічні купівлі нафтових ф'ючерсів, які напередодні впали в ціні приблизно на 4%. Покупкам нафтових ф'ючерсів сьогодні також сприяє відсутність рушійних новин з Європи і США, які можуть сильно вплинути на настрої учасників ринку. На цьому тлі долар США потроху послаблює свої позиції на FOREX, що технічно дещо полегшує купівлі нафти.

Нагадаємо, напередодні світової товарний ринок накрила хвиля спекулятивних продажів, викликаних побоюваннями повторення глобальної економічної кризи, внаслідок чого зріс попит на долари США. За підсумками торгів 21 червня 2012 р. офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) просіла до найнижчого рівня майже за дев'ять місяців і вперше з початку жовтня 2011 р. встановилася нижче позначки 79 дол./бар. Ціна нафти Brent напередодні оновила свій мінімум майже за 19 місяців і вперше з початку грудня 2010 р. встановилася нижче 90 дол./бар.