ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знизилися з початку дня більш ніж на 1 дол

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знизилися з початку дня більш ніж на 1 дол. Станом на 13:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол/бар.):
- IPE Brent Crude (квітень) - 124,87 (-1,11) при діапазоні котирувань 124,76-125,98;
- Light, Sweet Crude Oil (квітень) - 106,39 (-1,01) при діапазоні котирувань 106,38-107,56.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає. Негативна динаміка в цінах з операцій багато в чому обумовлена технічними продажами нафтових ф'ючерсів і фіксацією прибутку. За попередні три торгові дні (9, 8 і 7 березня) ціни на нафту виросли в середньому на 3% і досягли максимальних значень з початку поточного місяця. В результаті на ринку сформувалася спекулятивна премія для фіксації прибутку, а інтерес до покупок ослаб.

Разом з тим ослаблення попиту на нафтові ф'ючерси сьогодні додатково викликано побоюваннями уповільнення темпів зростання економіки Китаю. За підсумками лютого 2012 дефіцит торгового балансу КНР досяг максимального значення за десятиліття - 31,5 млрд дол.

В Європі провідні фондові індекси сьогодні показують змішану динаміку, що не надає підтримки нафтовим ф'ючерсам. На відкритті фондових торгів в США очікується переважно зниження провідних індексів. Сьогодні будуть оприлюднені дані про дефіцит бюджету США за лютий 2012 Економісти прогнозують, що дефіцит бюджету США в звітному місяці складе 229 млрд дол проти 222,5 млрд дол місяцем раніше.

Разом з тим глобальні інвестори не виключають можливості того, що керівництво Федеральної резервної системи США може продовжити програму кількісного пом'якшення. Чергове засідання комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС США відбудеться 13 березня.