ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знижуються сьогодні через технічну корекцію

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються через технічну корекцію, втративши з початку торгів більш 1 дол. Станом на 9:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 96,70 (-1,10) при діапазоні котирувань 96,05-97,87;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 83,66 (-1,30) при діапазоні котирувань 83,62-85,05.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає через ослаблення інтересу до покупок нафтових ф'ючерсів, які торговим днем ​​раніше (29 червня) різко підскочили в ціні, забезпечивши умови для спекулятивних продажів і фіксації прибутку.

Негативна динаміка в цінах з операцій з нафтовими ф'ючерсами також багато в чому додатково обумовлена ​​відновленням позицій американського долара на міжнародному валютному ринку FOREX. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні тримається вище за позначку 81,7 пункту, підвищившись з початку дня приблизно на 0,15%, що ускладнює активні покупки нафти та інших товарних активів, що котируються в валюті США.

Нагадаємо, за підсумками торгів 29 червня 2012 р. офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) виросла на 8,6% і досягла максимального значення майже за чотири тижні, встановившись всього на 4 центи нижче за позначку 85 дол./бар. В той же день офіційна ціна нафти Brent підвищилася на 7% і досягла максимального значення майже за три тижні, встановившись на 20 центів нижче за позначку 98 дол./бар.

Відзначимо, ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо 2 липня зросла на 3,7%.