ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знижуються через їх технічні продажі

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знижуються через їх технічні продажі. Станом на 15:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 96,85 (-0,76) при діапазоні котирувань 96,65-99,50;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 83,24 (-0,29) при діапазоні котирувань 83,07-85,60.

Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів Light Sweet і Brent істотно ослаб, у той час як на початку торговельного дня нафтові котирування активно зростали. Позитивний настрій ринку був викликаний деяким зниженням побоювання щодо можливого виходу Греції зі складу єврозони, а також очікуваннями прийняття центральними банками Європи і США додаткових заходів щодо стимулювання економіки. Однак активність покупок нафтових ф'ючерсів пішла на спад, після того як сьогодні вперше за п'ять торгових днів котирування нафти Brent перевищили позначку 99 дол./бар., а котирування WTI піднялися вище 85 дол./бар.

Попит на нафтові ф'ючерси знизився, що також викликано спробами долара США відновити свої позиції на FOREX. Сьогодні вранці індекс долара для шести провідних світових валют опустився нижче позначки 81,3 пункту. Проте зараз цей індикатор перевищує значення 81,7 пункту, що додатково ускладнило купівлі нафти та інших активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Нагадаємо, ціни на нафту на біржах у Нью-йорку і Лондоні до кінця минулого тижня дещо зміцнили свої позиції. За підсумками торгів 15 червня 2012 р. офіційна ціна нафти Brent досягла максимуму за чотири сесії - 97,61 дол./бар., а ціна нафти WTI досягла максимуму за тиждень (за п'ять торгових днів) - встановившись трохи вище 84 дол./бар.

Зазначимо, ціна нафти BFOE досягла максимуму за чотири торговельних дні, встановившись вище позначки 97,7 дол./бар.