ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знижуються через технічні продажі

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються через технічних продажів. Станом на 11:05 за Київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (серпень) - 99,57 (-1,11) при діапазоні котирувань 99,48-100,95;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 86,59 (-1,07) при діапазоні котирувань 86,51-87,30.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає через ослаблення інтересу до покупок нафтових ф'ючерсів, які напередодні різко підскочили в ціні і досягли максимуму за п'ять тижнів. За підсумками торгів 3 липня офіційна ціна нафти Brent підвищилася на 3,4% і встановилася вище психологічного кордону 100 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) зросла на 4,7% і встановилася вище 87 дол./бар.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами сьогодні також багато в чому обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. На тлі очікуваного 5 липня зниження ЄЦБ базової облікової ставки по єдиній європейській валюті долар трохи виріс проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index cash) підвищився на 0,15% і зараз тримається вище позначки 81,9 пункту, що ускладнює активні покупки нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Сьогодні в США неробочий святковий день. Торги нафтовими ф'ючерсами на біржі NYMEX сьогодні проводитися не будуть. Угоди по нафті будуть здійснюватися тільки в електронній торговельній системі CME GLOBEX.

У зв'язку з вихідним вдень в США офіційні дані Міністерства енергетики щодо запасів нафти та нафтопродуктів у країні, які виходять щотижня, публікуватися не будуть. Статистика щодо запасів нафти та нафтопродуктів у США буде опублікована на добу пізніше звичайного - в четвер 5 липня о 17:30 за Києвом.

За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані вчора о 23:30 по Києву, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, яка завершилася 29 червня знизилися на 3 млн бар., запаси бензину зменшилися на 1,4 млн бар., а запаси важких дистилятів скоротилися на 1,1 млн бар.

Дані API виявилися значно краще прогнозу галузевих експертів. Напередодні увечері галузеві експерти прогнозували, що за підсумками звітного тижня, що завершився 29 червня, комерційні запаси сирої нафти в США могли зменшитися на 1,9-2,0 млн бар., запаси важких дистилятів виросли на 400-500 тис. бар., а запаси бензинів практично не змінилися.