ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent перед виходом даних по запасам нафти в США знижуються. Станом на 15:45 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- Light, Sweet Crude Oil (червень) - 92,91 (-1,07) при діапазоні котирувань 91,81-93,44;
- IPE Brent Crude (червень) - 111,60 (-0,64) при діапазоні котирувань 110,41-112,02.

Ціни на нафту сьогодні знижуються через побоювання подальшого збільшення в США комерційних запасів сирої нафти, які до початку травня вже досягли максимального рівня майже за 22 роки - 379,5 млн бар. Сьогодні в 17:30 за київським часом будуть опубліковані нові щотижневі офіційні дані Міністерства енергетики США по запасам нафти і нафтопродуктів в країні. Є побоювання, що зростання нафтових запасів у США буде більш істотним, ніж прогнозувалося напередодні.

За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), опублікованими сьогодні вранці, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, який завершився 11 травня, виросли на 6,6 млн бар. Оцінка API істотно перевищила прогноз галузевих експертів, які напередодні припускали тижневе зростання американських нафтових запасів на 1,4-1,5 млн бар.
Тиск на нафтові ф'ючерси сьогодні також продовжує надавати американський долар, який істотно подорожчав на побоюваннях можливого виходу Греції зі складу єврозони. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні перевищив позначку 81,5 пункту, що сильно послабило попит на нафту та інші товарні активи, що котируються в валюті США.

Відзначимо також, сьогодні вранці котирування нафти WTI (Light Sweet) вперше за шість з половиною місяців просіли нижче за позначку 92 дол./бар. Мінімальна ціна операції по нафті WTI склала 91,81 дол./бар., обвалившись на 2,17 дол. Це був найнижчий ціновий показник для нафти WTI більш ніж за півроку - з початку листопада 2011 р.

Нагадаємо, ціна нафти BFOE 16 травня підвищилася на 1% і склала 112,14 дол./бар.