ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє зниження напередодні

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє зниження напередодні. Станом на 11:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (червень) - 118,74 (+0,77) при діапазоні котирувань 118,01-118,87;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 102,85 (+0,18) при діапазоні котирувань 102,55-103,12.

Нафта на біржах сьогодні дорожчає, що викликано технічними покупкам нафтових ф'ючерсів, які напередодні помітно подешевшали під тиском даних про істотніше, ніж очікувалося, тижневе збільшення в США комерційних запасів сирої нафти. За підсумками торгів 18 квітня офіційна ціна нафти Brent вперше за дев'ять з половиною тижнів встановилася нижче за відмітку 118 дол./бар., знизившись за день на 0,7%, а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) впала на 1,7% і опустилася до свого тижневого мінімуму, встановившись нижче 103 дол./бар., забезпечивши сьогодні умови для відкриття довгих позицій.

Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами сьогодні також обумовлена ситуацією на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня трохи знизився проти євро та інших валют, додатково забезпечивши привабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на яких встановлені у валюті США.

Зазначимо, ціна нафтового "кошика" ОПЕК вперше за десять тижнів встановилася нижче 116 дол./бар.